Skip to content

Referenschili kokt

Förra veckan tog jag ju en paus från Heston Blumenthal-lagandet men denna vecka är jag tillbaka och det med besked. Jag hade nämligen tänkt att prova på Hestons perfekta variant av en av de rätter jag lagar absolut oftast: Chili. För att min flickvän, och smakdomare, skulle ha någonting att jämföra med lagade jag igår kväll … Continued

Förra veckan tog jag ju en paus från Heston Blumenthal-lagandet men denna vecka är jag tillbaka och det med besked. Jag hade nämligen tänkt att prova på Hestons perfekta variant av en av de rätter jag lagar absolut oftast: Chili. För att min flickvän, och smakdomare, skulle ha någonting att jämföra med lagade jag igår kväll en mer vardaglig referenschili efter det här receptet (du får scrolla ner lite). Jag serverade den med hemgjorda majstortillas, creme fraiche, lök- och korianderhack, riven ost och limeklyftor. Så här såg det ut:

Min flickväns kommentar: “Det här är bland det godaste som finns. Jag ger den fem feta ankor av fem möjliga. Det är snudd på omöjligt att Hestons mycket krångligare variant verkligen kommer vara värt allt besvär. Men vi får se i helgen.”

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.