Hoppa till innehåll

Roadtrip: Kort utvärdering

På tal om Den ultimata roadtripen – the writers cut så har vår webchef Daniel Kjellsson precis kommit hem från en månad på de amerikanska vägarna, med min guide i händerna. Jag ställde några frågor för att se om den höll i praktiken. Hur mycket följde du min roadtripguide? – Någorlunda slaviskt. Hoppade över Lincoln … Continued

På tal om Den ultimata roadtripen – the writers cut så har vår webchef Daniel Kjellsson precis kommit hem från en månad på de amerikanska vägarna, med min guide i händerna. Jag ställde några frågor för att se om den höll i praktiken.

usa1

Hur mycket följde du min roadtripguide?
– Någorlunda slaviskt. Hoppade över Lincoln och Marfa i Texas och drog istället till Dallas en natt. Är pojkaktigt fascinerad av mordet på JFK och ville se mordplatsen samt köpa souvenirer (som till exempel originaltidningar från morgonen efter mordet. ”Kennedy is dead – Shot by assassin!”) Jag skippade också Clarksdale, Nashville och Savannah – för att kunna addera Key West och få fler nätter i Las Vegas och Miami.

Upptäckte du några misstag i guiden?
– Nej då. Men tänk på att Ol’Crambys budget är exklusive ”nöjen”. Jag råkar gilla ”nöjen” och gjorde således också av med väldigt, väldigt mycket pengar.

Vad får man absolut inte missa?
Cowgirl BBQ i Santa Fe. En av mitt livs hittills bästa måltider och finaste kvällar. Magisk crowd bestående av lika delar hipster-cowboys, runtresande samlare av cowboy-memorabilia och gamla indianer. Austin som stad, söndagspoolfesten REHAB på Hard Rock i Las Vegas, träskboendet på Cajun Cottages och den galet grymma maten på Cheeseburger Baby i Miami är andra självklarheter.

Vad kan man skippa?
– Jag inbillade mig att jag ville ta en natt mellan San Fransisco och Los Angeles, och valde kastrerade Santa Barbara. Det kunde jag ha skitit i.

Har du några praktiska roadtripråd?
– Boka de coolaste hotellen med god framförhållning. Och boka resterande nätter i alla fall tre, fyra nätter framåt. Det känns kanske på förhand coolt att vara spontan. Men det suger att tvingas lägga dyrbar roadtriptid på att surfa hotels.com eller springa runt och jaga. Glöm inte heller att lägga till GPS i hyrbilspaketet. Tack gud, för att du gav oss GPS.

Hur många fiskargubbar får resan?
– Hela flottan. Åk. Nu. Det blir ditt livs resa.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.