Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Rysk kokboksroulette 1.3

Varför kan inget vara enkelt för? När signaturen Micke slumpvis valde ut ett recept med bara fyra ingredienser i min kokboksroullete tänkte jag att det skulle bli en enkel match. Men åtminstone två ingredienser av dessa fyra beter sig lite stökigt just nu.

Annons

Dels så fanns det ingen guanciale på NK och sedan visade det sig att citronerna inte är inlagda utan saltade. Och för att de ska få den rätta funky smaken ska de ligga i kylen i fyra veckor. Men då ska man å andra sidan ha ett tillbehör som piffar upp det mesta och är, enligt kocken Zakary Pelaccio, den tredje viktigaste kryddan i hans kök efter havssalt och färsk chili. Det hör ni ju själva att det måste testas. Så här gjorde jag i alla fall: jag delade citronerna och klappade in 3.5 dl grovsalt med 2 tsk mald svart peppar, 3 msk hela korianderfrön och två torkade lagerblad. Sedan stoppade jag allt i en plastpåse och lade i kylen. Nu ska det, som sagt, ligga där och jäsa till mitten av industrisemestern. Hörs vidare då om detta.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar