Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Rysk kokboksroulette 1.3

 |  Publicerad 2012-06-21 20:57  |  Lästid: < 1 minut

Varför kan inget vara enkelt för? När signaturen Micke slumpvis valde ut ett recept med bara fyra ingredienser i min kokboksroullete tänkte jag att det skulle bli en enkel match. Men åtminstone två ingredienser av dessa fyra beter sig lite stökigt just nu. Dels så fanns det ingen guanciale på NK och sedan visade det sig att citronerna inte är inlagda utan saltade. Och för att de ska få den rätta funky smaken ska de ligga i kylen i fyra veckor. Men då ska man å andra sidan ha ett tillbehör som piffar upp det mesta och är, enligt kocken Zakary Pelaccio, den tredje viktigaste kryddan i hans kök efter havssalt och färsk chili. Det hör ni ju själva att det måste testas. Så här gjorde jag i alla fall: jag delade citronerna och klappade in 3.5 dl grovsalt med 2 tsk mald svart peppar, 3 msk hela korianderfrön och två torkade lagerblad. Sedan stoppade jag allt i en plastpåse och lade i kylen. Nu ska det, som sagt, ligga där och jäsa till mitten av industrisemestern. Hörs vidare då om detta.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-06-21 20:59