Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Så gör du en BBQ-smoker: Del 1

My Lorenzen  |  Publicerad 2010-05-30 14:11  |  Lästid: 2 minuter
BBQ1

Det här behöver du:

Verktyg: Vinkelslip, borrmaskin, penna, vinkellinjal, linjal, vattenpass.

Material: En oanvänd oljetunna (vi ansvarar inte för eventuella förgiftningar om du använder en begagnad), ett handtag, två stycken gångjärn minst 4 centimeter långa, skruvar och muttrar i passande storlekar samt fyra stycken vinkeljärn.

Kostnad: Tunnan gick på 300 kronor, metalldelarna en hundring.

Så här gör du:

BBQ2

1. Mät ut den fjärdedel, eller tårtbit, av tunnan som sedan ska skäras ut och bli lock. Viktigt är att ni har tunnans hål neråt i grillen så att kolen får luft sedan när ni satt igång att grilla samt att ni mäter ordentligt. Kom ihåg att noggrannhet är en dygd. Använd vattenpass och vinkellinjal så att allt blir korrekt.

BBQ3

2. Såga efter markeringarna med en vinkelslip.

BBQ4

3. Färdigt! Ser ni nu hur jag menade med tårtbit och var hålet ska vara?

BBQ5

4. Mät ut var ni vill ha hålen för gångjärnen och handtaget. Borra sedan.

BBQ6

5. Skruva fast gångjärnen.

BBQ7

6. Och handtaget.

BBQ8

7. Och voila! Det börjar likna en grill. Nästa gång åker gallret i och benen på.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 16:02