Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Säg hej till Naomi!

Ovan ser ni en bild från i julas på min jycke och min dotter. Och innan ni bussar djurskyddsföreningen på mig så kanske jag ska berätta att detta alltså inte är min gamla, bruna hund Hopper som jag färgat svart – utan en ny hund som heter Naomi. Jag har alltså bytt hund, vilket kanske kan låta hjärtlöst, men Hopper var helt enkelt en lantishund at heart som aldrig riktigt trivdes inne i stan. Så när tillfälle uppkom att byta så var jag tvungen att ta det svåra beslutet att låta honom flytta ut till en gård på landet där han i lugn och ro kan fullfölja sin dröm att bli champion. Och ”gård på landet” menar jag alltså bokstavligen, inte som en sådan grej pappor säger när de ger sig ut i skogen med en studsare och ett paket leverpastej, okej?

Annons

För att ni ska lära känna Naomi lite bättre kan jag berätta att hon är en nyinflyttad tjeckisk och montenegriansk (heter det så?) championtik som tyvärr tvingats hoppa av hundskönhetscirkusen på grund av hälsoorsaker. Hennes intressen inkluderar mysa, märgben och att titta kärleksfullt på en.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar