Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Skakande upptäckt på Skansen

Om du gick i skogen och stötte på en rasande björn, vad skulle du göra då? Min första instinkt säger: klättra upp i ett träd. Inte spela död eller springa eller nåt annat löjligt. Jag skulle lätt försöka klättra upp i ett träd, sitta där uppe och se hur björnen vankade av och an under.

Annons

Kanske till och äta min medhavda matsäck. Och sen när björnen tröttnat skulle jag klättra ner, borsta av mig och gå visslande hem.

Visst har man sett just den scenen i ett otal filmer, böcker och tecknade serier?
Jag kan nu avslöja: den stämmer inte. Det är bara underhållningsbranschen som försöker få oss ovetande stadsmänniskor dödade av rasande björnar. Kolla bara vad jag såg när jag var på Skansen i helgen:
DE JÄVLARNA KAN KLÄTTRA!
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar