Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Sonny Bargers självhjälpsskola #3

Sedan jag publicerade förra delen av Sonny Bargers självhjälpsskola har jag fortsatt att konfrontera arslen som om jag vore någon slags maskerad arselhämnare – och jag måste säga att jag faktiskt börjar bli lite, lite bättre på det. Tricket, har jag märkt, är att förbereda med ett gäng snappy comebacks innan situationerna uppstår. I mitt mentala arkiv har jag numera fullt av dessa syrliga kommentarer varav vi slumpvis kan dra fram ett för att se hur det ser ut:

Annons

Situation: Jag råkar på ett mediapanikarsle under hundpromenaden

Arslet: Jag fattar inte hur någon kan vilja köpa en sån där hemsk kamphund.
Jag: Och jag fattar inte hur någon kan vilja köpa en sån ful jacka.

BOO-YA!*

Nästa vecka: Sätt ihop din egen familj.

* Förra veckan skrev jag ”Boyaka!” som slutkläm vilket Nöjesguidens Parisa Amiri var så vänlig att upplysa mig inte är något ord. Det heter i så fall ”Boyakasha!” och betyder nåt i stil med ”död åt den vite mannen” (som i detta fall antagligen heter Ove.) Jag har dock valt att gå över till det lite mer gammeldags trevliga, ”BOO-YA!”.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar