Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Sonny Bargers självhjälpsskola #3

 |  Publicerad 2010-11-11 15:16  |  Lästid: < 1 minuter

Sedan jag publicerade förra delen av Sonny Bargers självhjälpsskola har jag fortsatt att konfrontera arslen som om jag vore någon slags maskerad arselhämnare – och jag måste säga att jag faktiskt börjar bli lite, lite bättre på det. Tricket, har jag märkt, är att förbereda med ett gäng snappy comebacks innan situationerna uppstår. I mitt mentala arkiv har jag numera fullt av dessa syrliga kommentarer varav vi slumpvis kan dra fram ett för att se hur det ser ut:

Situation: Jag råkar på ett mediapanikarsle under hundpromenaden

Arslet: Jag fattar inte hur någon kan vilja köpa en sån där hemsk kamphund.
Jag: Och jag fattar inte hur någon kan vilja köpa en sån ful jacka.

BOO-YA!*

Nästa vecka: Sätt ihop din egen familj.

* Förra veckan skrev jag ”Boyaka!” som slutkläm vilket Nöjesguidens Parisa Amiri var så vänlig att upplysa mig inte är något ord. Det heter i så fall ”Boyakasha!” och betyder nåt i stil med ”död åt den vite mannen” (som i detta fall antagligen heter Ove.) Jag har dock valt att gå över till det lite mer gammeldags trevliga, ”BOO-YA!”.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:57