Hoppa till innehåll

Stora metafortävlingen!

I kommentarerna till förra inlägget fick jag ett klagomål på att Quorn-liknelsen som jag avslutade inlägget med inte riktigt höll. Och visst, det kanske inte var någon Tranströmer-klass på den men kan ni bättre själva? Alltså inte på ett tyket sätt utan på riktigt, jag vill veta om någon av mina läsare kan skriva en … Continued

I kommentarerna till förra inlägget fick jag ett klagomål på att Quorn-liknelsen som jag avslutade inlägget med inte riktigt höll. Och visst, det kanske inte var någon Tranströmer-klass på den men kan ni bättre själva? Alltså inte på ett tyket sätt utan på riktigt, jag vill veta om någon av mina läsare kan skriva en quornmetafor som får mig att skratt hjärtligt? Vinnaren får i så fall antingen ett ex av min krönikesamling med min pussmun i läppstift på eller, om inte det passar, en asbra dramaturgibok som jag råkade köpa dubbelt en gång och som jag inte minns namnet på.

Formeln lyder alltså:

Quorn är för dagligvarorna vad ??? är för ???.

On my signal, unleash vitsandet!*

* Jag antar att denna Gladiator-parafras också är trött vid det här laget MEN VAD KRÄVER NI AV MIG EGENTLIGEN?!

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.