Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Strategier vid vardagskonfrontationer

 |  Publicerad 2010-11-12 11:50  |  Lästid: < 1 minuter

På tal om snappy comebacks: En grej som är oerhört effektivt om man verkligen vill irritera motparten vid en vardagskonfrontation är att komma med en väldigt dålig kommentar men, och det här är det viktiga, behandla den som om det var det fyndigaste någon, någonsin sagt.

Ett exempel: du är på väg ut ut en ICA-affär och precis utanför de automatiska dörrarna står någon och grejar med kreditkorten. Detta händer ju titt som tätt, att nån satans vardagspsykopat inte fattar att om man står just där i stället för att flytta sig ett par meter så kommer folk gå in i dem, skapa en kedjereaktion och, på så sätt, kanske nån stackars tant kommer trilla och bryta lårbenshalsen. Och det riktigt irriterande med dessa egocentrerade plånbokssorterare är ju att de nästan alltid blir irriterade på dig, för att du går in i dem.

– Men för fan, du får väl se dig för?, säger de.

– Det kanske är DU som ska se DIG för?, säger man då tillbaka och lutar sig sedan riktigt nära personen, pekar med fingret mot dennes ansikte och lägger till ett triumferande, ”BOO-YA!”

Sedan går man skrattande där ifrån, skakande på huvudet som om man knappt själv kan förstå hur fyndig man är.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:57