Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Taco och BBQ-roundup

 |  Publicerad 2010-12-02 17:16  |  Lästid: 2 minuter

Imorgon fredag klockan 07.00 lagar jag och Nikola tacos åt Gry och Anders på Mix Megapol. Lyssna då! För eventuellt nytillkomna läsare kanske det är på sin plats med en liten mexlagar-roundup? Här är ett par av rätterna vi gjort och var man kan hitta recepten:

DEN ULTIMATA MEXMIDDAGEN
FÖRDRINK: Mangomargaritas, hemgjorda tortillachips med guacamole och het tomatillosalsa. HUVUDRÄTT: Hembakta vetetortillas samt äkta crispy tacos med Carnitas, Texas Chili, Pico De Gallo, Guacasmole och Habanero-Mangosalsa. Serveras med silverlök och koriander, lime, piquinpeppar, creme fraiche och cheddar. EFTERRÄTT: Pecanpaj med vaniljglass. (Foto: Björn Terring)

DEN PERFEKTA BURGAREN
Lär dig göra lika saftiga och knapriga burgare som i USA.

PULLED PORK TACO
Saftig, rökigt och mört men med knapriga bitar karamelliserat skorpa. Serveras med Guacamole.

BRISKET AND BRIOCHE
Rökgrillad oxbringa med karamelliserad rödlök och dijonsenap.

BEER CAN CHICKEN
Rökgrillad kyckling med rostad färskpotatissallad och poblanomajjo.

GRILLED SHRIMP TACO
Rökiga räkor med mangosalsa.

RIBSAPALOOZA!
De perfekta revbensspjällen, båda dry ribs och wet ribs.

GRILLAD BLÄCKFISKSALLAD
Med friterade tortillastrips.

CARNE ASADA
Tacos med grillad flankstek, knipplök och Pico De Gallo.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2010-12-02 17:18