Hoppa till innehåll

Texas roadtrip dag 3

Black’s i Lockhart är en av Texas äldsta och, skulle det visa sig, snyggaste barbecueställe. Så dit styrde vi kosan vår sista dag i världens grillhuvudstad. Snyft. Förutom Familjen Flinta-dimensionerade beef ribs hade de en fantastisk brisket och en personal som var vänlig nog att låta mig att kolla in deras firepit och bombardera dem med BBQ-frågor. Jag … Continued

Black’s i Lockhart är en av Texas äldsta och, skulle det visa sig, snyggaste barbecueställe. Så dit styrde vi kosan vår sista dag i världens grillhuvudstad. Snyft.

Förutom Familjen Flinta-dimensionerade beef ribs hade de en fantastisk brisket och en personal som var vänlig nog att låta mig att kolla in deras firepit och bombardera dem med BBQ-frågor. Jag köpte också en keps som jag aldrig, någonsin kommer ta av mig igen. Vill starta ett chapter av Black’s i Stockholm. Vem finansierar?

Efter köttbrunchen hade det blivit dags att köra till San Antonio. Där tog vi oss direkt till El Mercado – en mexikansk marknad mitt i staden. Det var väldigt turistigt, men FINT turistigt. Vi käkade tacos, drack peach-margaritas och bad ett par mariachis att sjunga serenad för min dotter. Hon var INTE road.

Men när hon fick ett par mexikanska paletas blev hon glad igen. Efter att ha spenderat ett par dar på vischan var det skönt att checka in på ett hotell som inte luktade tandläkarmottagning och hade mystiska klumpar under heltäckningsmattan. La Havana visade sig helt enkelt vara ännu ett urmysigt hotell av Liz Lambert – min absoluta favorithotelier (varje man av värld bör ha en sådan). Men mer om detta snart. Nu måste jag dra iväg och stå timmar i kö för en legendarisk bit kött.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.