Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Texas roadtrip dag 5

 |  Publicerad 2012-11-05 12:24  |  Lästid: 2 minuter

Efter att ha levt som en LCHF:are som inte hatar livet i ett par dagar började vi gårdagen med att carboloada ordentligt på vårt hotells restaurang Ocho. Det var ganska så ljuvligt. Vi åt nybakta vetetortillas med björnbärssmör och honung, frukost-torta (mexikansk macka) med scrambled eggs, chorizo, serranopeppar och queso fresco samt rostat bananbröd med jordnötssmör.

Dagen spenderade vi genom att turista i San Antonio. Vi besökte Texas äldsta saloon, The Buckhorn, och kollade in The Alamo – där en handfull stolta Texasbor försvarade sig mot typ hela mexikanska armén. NEVER FORGET! Direkt när jag steg in kom en Texas Ranger fram till mig och sa, ”Take off your hat sir. We are in a place of worship”. Coolt! Och sedan, när min yngsta dotter Lone tappade sin mössa så hjälpte samma ranger till genom att kisa tufft, se sig omkring och böja sig ner över sin walkie talkie och säga: ”Has anybody sen a babyhat? I repeat: HAS ANYBODY SEEN A BABYHAT?” Också coolt!

Lunchen spenderade vi på mexhaket La Gloria där vi drack aqua frescas och åt tacos al pastor, tacos bisteca, ensalada de mariscos tostadas och quesadillas.

Eftersom vi idag ska bege oss ut i tassemarkerna i en vecka så bestämde vi oss för att spendera resten av kvällen med att plundra minibaren på vårt råmysiga hotell (Havana). Bästa utbudet nånsin.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-11-06 10:18