Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Texas roadtrip dag 6

Gårdagen var en ren transportdag så jag har inte så mycket att rapportera. Vi körde från San Antonio i centrala Texas mot Marfa i väst. På vägen stannade vi i Bandera – the cowboy capital of the world. Där köpte Dixie en hatt och spanade efter cowboys. Men de var ju ute på prärien så klart. Vad tänkte hon på egentligen?

Annons

Natten spenderades i den ganska ruffiga gränsstaden Del Rio precis vid Rio Grande. Motellet var av den typ som man sett i en miljon romantiska roadmovies och som man drömmer om att bo i – tills man faktiskt gör det. För i verkligheten luktar de skumt och har underliga knölar under heltäckningsmattan. Man spenderar inte direkt natten som Alabama och Clarence i True Romance utan försöker mer ligga blick stilla så att man inte råka nudda överkastet med ansiktet. För att verkligen köra roadmoviegrejen fullt ut köpte vi dock vår middag från vendingmachinen nere vid poolen, som om vi vore på flykt undan lagen eller nåt. Det var romantiskt en sekund, tills jag faktiskt var tvungen att äta skiten. På morgonen visade det sig dock att hotellet bjöd på fantastiska breakfast tacos från en närbelägen taqueria. Det är en av de grejer jag verkligen gillar med den här delen av världen, att när man minst anar det, i de sunkigaste av omständigheter, kan man få fantastisk mat. Nu: Marfa!

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar