Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Texas roadtrip dag 7

Marfa ligger på en 1400 meter hög platå i chihuahuaöknen – en så kallad ”high desert” – vilket innebär att samtidigt som det är varmt som satan på dagarna så kryper temperaturerna ner till ungefär nollgradigt på nätterna. Det blev helt enkelt svinkallt i vår lilla trailer. URMYSIGT! Dock behöver halvcampingförhållande inte betyda att man lever som djur – trailern var så klart utrustad med både chemexbryggare och kaffe från Jo’s i Austin.

Annons

Frukosten blev breakfast burritos med helt nybakta vetetortillas på Marfa Burritos – ett fantastisk litet ställe där man köper maten direkt i ägarinnan kök.

Det händer egentligen inte så mycket i Marfa, folk fiser mest omkring, så då gjorde vi det också. Kolla lite Donald Judd-grejer, memorabilia från James Dean-filmen Jätten-inspelningarna, sådana grejer.

Till lunch blev det Food shark igen, denna gång köttbulls-Banhmis och quesadillas.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar