Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

The facts of life, 2010 års version

Mamma: Jaha då var vi framme då.
Barn: Men jag vill inte klippa mig. 
Mamma: Du måste ju klippa dig. Se så långhårig du börjar bli.
Barn: Kan inte du klippa mig?

Mamman tittar på sitt barn, inser att hon måste ha DET DÄR snacket och sätter sig på huk framför Buggaboobarnvagnen. Hon smeker sitt barn på kinden och pratar lugnt, men allvarligt.

Annons

Mamma: Lyssna nu Leo. Nån gång i livet måste man faktiskt börja klippa sig på salong. Mammor kan klippa barnen tills de är en så där tre, fyra år men sen är de faktisk så stora att de måste börja gå till frisören. 
Barn: (börjar nästan gråta): Varför då… 
Mamma: Därför att mamma kanske kan klippa det där längsta men hon kan inget om att klippa upp eller tunna ur. Hon vet inte vilket sorts shampoo ditt hår behöver eller vilken stylingprodukt som passar din frisyr. Mamma vet inte ens om man använder gel längre. Och lyssna Leo: Mamma kan inte föna. Det måste man öva på. Och det har frisören gjort, på en skola. Hon har gått på frisörskola nästan lika länge som mamma gick på Berghs förstår du.

Sedan gick de in hos frisören. True story.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar