Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

The Social network

Igår såg jag, antagligen sist av alla som läser det här, The Social Network och det slog mig att man verkligen behöver uppfinna ett ord som ligger någonstans mellan ”begåvad” och ”geni”. Detta ord ska beteckna folk som kanske inte riktigt är Leonardo Da Vinci men som ändå lyckas göra saker som inte bara vi vanliga människor inte kan, utan också är bortom våran fattningsförmåga. Jag menar, hur David Fincher lyckas göra en film om Facebook sevärd förstår jag inte. Och att till och med lyckas göra den fängslande, vacker och, på något underligt vis, säga något om mitt liv? Jag kan ärligt säga att det antagligen inte finns något ämne jag är mindre intresserad av än IT-teknik. Jag gillar att använda internet, men bara för att ladda ner filmer om riddare och cowboys. Jag trodde aldrig att jag ens skulle läsa färdigt en notis om Mark Zuckerberg, än mindre se men en hel film om honom – och älska det .

Annons

Nu är bara frågan, vad ska detta ord mellan ”begåvad” och ”geni” heta? Ska det helt enkelt heta att man ”gör en Fincher”?

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar