Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Tisdag morgon

 |  Publicerad 2010-12-07 11:34  |  Lästid: < 1 minut

08.00: Vaknar sent idag igen. Fan. Min flickvän är på väg att ta vår dotter till dagis men innan hon går pratar vi lite om den företeelse jag kallar ”skuldklappar”. Ni vet när man frågar en, oftast äldre, släkting vad de önskar sig i julklapp och istället för att svara ”ett par strumpor” eller ”en prenumeration på Hemmets Veckotidning” så är önskningen en illa dold kritik.

– Vet du vad jag önskar mig?, kan de till exempel säga. Att du ringer mig lite oftare. Det är det enda jag vill ha i julklapp i år.

Vi skrattar åt det där och börjar genast önska oss lite skuldklappar av varandra.

– Vet du vad jag önskar mig?, säger min flickvän. Att du torkar upp kaffet så fort du spiller. Det är det enda jag vill ha i julklapp i år.
– Vet du vad jag önskar mig?, säger jag. Att du plockar iordning på alla de där lådorna som står bakom baren. Det är det enda jag vill ha i julklapp i år.
– Vet du vad JAG önskar mig då?, säger min flickvän. Att du slutar tjatar om de där satans lådorna och sorterar alla dina böcker… Det är det enda jag vill ha i julklapp i år.

Vi fortsätter så tills det börjar bli dålig stämning. Jag går ut i köket och sätter på två ägg.

08.30: Efter morgonbestyren svarar jag på lite mail och läser ett roligt/rörande blogginlägg på Jonas AD:s blogg. Sedan läser jag på Ulrika Goods blogg att fler och fler män har övergått till sittkissning på grund av iPaden. Stämmer detta verkligen? Sitter ni ner och kissar?

09.00-11.30: Arbetar.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-12-07 11:36