Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Vår tids rädsla för muskler

 |  Publicerad 2010-02-26 09:16  |  Lästid: < 1 minut
En av de saker jag har allra svårast att förstå med vår samtid är hur många män det är som blivit rädda för muskler. Så fort man pratar om styrketräning med en modern man får man samma reaktion: “Men jag vill inte bli för stor”. 
Det är som om de inte förstår hur sjukt mycket jobb som krävs för att ens börja se freakig ut. Det är som om de tror att man förlorar kontrollen över sin muskler om man bara stiger in i ett gym, som om de bara börjar svälla av sig själva och man, utan att kunna styra det själv, plötsligt en dag vaknar och ser ut som Plexus i Gladiatorerna. Att säga att man inte vill träna styrketräning för att “man inte vill bli för stor” är som att säga att man inte vill ta körkort för “jag vill inte bli formel-1 förare.”
Den ende mediekollega jag vet som också drömmer om mera muskler är Kristofer Ahlström. Just därför planerar vi att en dag starta en skrivarbyrå/gym ihop. Jag kan se det framför mig: skrivbord, sandsäckar och en skivstång. Det kan bli väldigt David Mamet. Mitt förslag på namn är: Pennan och svärdet. 
För om pennan verkligen är mäktigare än svärdet så tänk hur jävla mäktig man blir om man använder båda två. 
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar