Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Vem vill bli min protegé?

 |  Publicerad 2011-09-08 10:30  |  Lästid: 2 minuter

Det händer ibland att jag får mail från folk som vill ha råd om hur man bäst tar sig fram i mediabranschen. Jag brukar försöka hjälpa dem så gott det går, men jag ska erkänna att jag länge har varit lite sugen på att ta någon speciell person under mina vingar. Jag vill helt enkelt bli mentor till en protegé. Jag vet att det låter lite förmätet och fånigt, men skitsamma, ska vi inte testa detta? Ska inte jag, som ett litet projekt här på bloggen, försöka coacha fram någon ung oetablerad skribent till framgång? Ska vi inte testa om mentorsystemet fungerar?

Det här kan jag som mentor erbjuda:

* Råd och coachning.
* Exponering. Jag har inte en Fredrik Backman-stor blogg, men jag vet att många potentiella arbetsgivare inom mediabranschen läser den.
* Textkritik.
* Middagar. Vad vore man för mentor om man inte bjöd på lyxkrog då och då?

Det här söker jag hos en protegé:

* En genuin vilja och tro att en mentor faktiskt kan hjälpa.
* Att våra personligheter passar ihop.
* Att det är okej att våra konversationer publiceras på bloggen.
* Att du referar till mig som ”min mentor”. (Obs! Viktigt).

Så: Vill du bli en Bud Fox till min Gordon Gekko eller en Liz Lemon till min Jack Donaghy? Skicka i så fall ett mail till jonas.cramby@cafe.se och berätta vem du är, vad du gör, vad du vill göra och vad du vill ha ut av en eventuell mentor.

Brasklapp: Det kan hända att ingen svarar på detta eller att jag inte känner att någon passar. I så fall kommer detta projekt, som så mycket annat, rinna ut i sanden. Okej? Eventuella sökande får inte heller bli ledsna om de inte blir valda. Det är i så fall inte ni, det är jag.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:52