Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Verklighetens Michael Scotts

Har ni sett dokusåpan Fyra bröllop? Ni vet, bröllopsversionen av Halv åtta hos mig – fyra par gifter sig fyra dagar i rad och så sätter de betyg på varandras fester? Förutom att det är en sinnessjuk/kul programidé så hände det något i måndagens bröllop som fick min hjärna att explodera lite grann. Paret valde nämligen att låta femton vänner dansa in i kyrkan till den fruktansvärda autotunelåten Forever, exakt som de gjorde i target=”_blank”>den här target=”_blank”>youtubeklassikern och som sedan dess parodierats i reklamfilmer, i tv-serien Glee och – framför allt – target=”_blank”>när target=”_blank”>Jim target=”_blank”>och target=”_blank”>Pam target=”_blank”> gifte sig i amerikanska The Office.

Annons

För att sammanfatta: Paret valde alltså att låta sin stora dag präglas av ett tilltag som uppenbarligen Michael Scott skulle tycka vara en rolig idé? Jag kan inte bestämma mig om det är postmodernt eller postpostmodernt. Om det är aningslöst, pinsamt eller bara lite gulligt?

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar