Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Ännu en misslyckad bild

Den del av Sandhammaren i Skåne där vi hyrde vårt sommarhus under semestern är en nudiststrand. Inte så att folk ligger överallt och skrevar och så men då och då spatserar det förbi ett par helnakna pensionärer – alla av någon anledning lika brunbrända och hårlösa som nygroomade glamourmodeller.

Annons

När vi låg där kände jag att jag ville plåta några av de där pensionärerna, jag hade precis sett den briljanta BBC-serie The Genius of Photography och tänkte att jag kanske skulle kunna få till en bild i stil med den brittiske fotografen Tony Ray Jones berömda strandbilder. Men samtidigt kunde jag ju inte bara gå fram till gamlingarna och fråga om det gick bra att plåta lilla karamellen – konstnärligt och smakfullt utfört givetvis.

Så jag gjorde vad alla lättgenerade amatörfotografer med konstnärsdrömmar gjort sedan urminnes tider: jag låtsades plåta min flickvän men satte skärpan på det verkliga motivet.

russin

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar