Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Bara en Ove till

Ove hatar när folk pillar på hans stereo. Detta gäller både anläggningen hemma och den i bilen. Denna egenskap är en slags rest från när han i början av 80-talet var seriös audiofil och kunde spendera dagar med att ställa in equalizern på sin hifi-utrustning perfekt. På den tiden höll han alltid sina ELO-plattor försiktigt på kanterna så att det inte skulle bli tumavtryck när han la dem på skivspelaren och använde sedan en liten pistol att ta bort den statiska elektriceten. Om han kom hem och fann att någon i familjen satt equalizern i en vulgär V-form fick han först ett vansinnessutbrott för att sedan sitta i timmar framför tv-sporten och sura.

Annons

Det är därför han än i dag daskar de vuxna barnen på fingrarna så fort de sträcker sig fram mot bilstereon för att byta radiokanal. Detta är Oves uppgift och han tar den på största allvar. Dock får passagerarna lyssna på precis vad de vill, för Ove är, i ärlighetens namn, inte speciellt intresserad av musik.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar