BBQ-skolan 3: Grillade räktacos

Vem gillar inte grillade räkor och en iskall öl en varm sommareftermiddag? Jo, freaks. Just därför tycker jag att du ska testa det här enkla receptet. Glöm dock ej att förbereda den inlagda löken kvällen innan så ni inte står där utan. Det vore ju synd.





Inlagd rödlök 4 personer
Ingredienser: 3 röda lökar, 2.5 deciliter vitvinsvinäger, 2.5 deciliter socker och lite salt.
Så gör du: Skiva rödlöken fint och lägg i en skål. Häll över vitvinsvinägern , sockret och saltet och låt sedan stå invirad i gladpack mellan sex och 8 timmar i kylskåpet. Då ändrar löken långsamt färg från rödvit till vackert ljusrosa. Häll av inläggningsvätskan och servera. Inlagd rödlök är oerhört gott och en mexklassiker vars sting passar till i princip alla sorts tacos och grillat kött.


Mangosalsa 4 personer
Ingredienser: 2 finhackade mangos (gärna något omogna), ett halvt finrivet vitkålshuvud, en hackad silverlök, en hackad kruka koriander, en handfull rostade pekannötter, en finhackad habanero, saften från en lime, salt.
Så gör du: Finhacka allt och blanda.


Grillade räkor
Ingredienser: Gambas eller tigerräkor, färdig BBQ-sås, tortillabröd.
Så gör du: Marinera räkorna i BBQ-såsen i åtminstone en timme. Grilla dem någon minut tills de ändrat färg till vackert rött. Servera i de uppvärmda bröden med mangosalsan och den inlagda löken. Glöm inte limeklyftan.