Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

BBQ-skolan 3: Grillade räktacos

Vem gillar inte grillade räkor och en iskall öl en varm sommareftermiddag? Jo, freaks. Just därför tycker jag att du ska testa det här enkla receptet. Glöm dock ej att förbereda den inlagda löken kvällen innan så ni inte står där utan. Det vore ju synd.

Annons

tac1

tac2

tac3

tac4

tac7

Inlagd rödlök 4 personer

Ingredienser: 3 röda lökar, 2.5 deciliter vitvinsvinäger, 2.5 deciliter socker och lite salt.

Så gör du: Skiva rödlöken fint och lägg i en skål. Häll över vitvinsvinägern , sockret och saltet och låt sedan stå invirad i gladpack mellan sex och 8 timmar i kylskåpet. Då ändrar löken långsamt färg från rödvit till vackert ljusrosa. Häll av inläggningsvätskan och servera. Inlagd rödlök är oerhört gott och en mexklassiker vars sting passar till i princip alla sorts tacos och grillat kött.

tac6

tac5

Mangosalsa 4 personer

Ingredienser: 2 finhackade mangos (gärna något omogna), ett halvt finrivet vitkålshuvud, en hackad silverlök, en hackad kruka koriander, en handfull rostade pekannötter, en finhackad habanero, saften från en lime, salt.

Så gör du: Finhacka allt och blanda.

tac8

tac9

Grillade räkor

Ingredienser: Gambas eller tigerräkor, färdig BBQ-sås, tortillabröd.

Så gör du: Marinera räkorna i BBQ-såsen i åtminstone en timme. Grilla dem någon minut tills de ändrat färg till vackert rött. Servera i de uppvärmda bröden med mangosalsan och den inlagda löken. Glöm inte limeklyftan.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar