Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Dagens tv-tips

Efter dokumentärserien Dox, som jag hyllade i Metro i måndags, fortsätter SVT:s dokumentäravdelning att visa imponerande fingertoppskänsla. Nu på fredag, till exempel, sänder de dokumentären Familjealbum värda en förmögenhet. En film om den amerikanska porträttfotografen Mike Disfarmer och hans bilder på amerikanska bönder från första halvan av förra seklet som, på senare tid, både blivit omvärderade av konstvärlden och modeonaniobjekt för vintagenördar, workwearfetischister och, utgår jag ifrån, Johan Hurtig.

Annons

.swf?clip_id=2438496&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=1&color=00ADEF&fullscreen=1&autoplay=0&loop=0″ />.swf?clip_id=2438496&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=1&color=00ADEF&fullscreen=1&autoplay=0&loop=0″ allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true”>

Disfarmer: A Portrait of America – Trailer 2:30 mins. from 6″>Dennis Mohr on Vimeo.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar