Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

De där speciella prylarna i ens liv

Ibland när jag känner mig lite deppig händer det att jag, precis som Cafés förra AD Joel, går ut på stan och köper mig ”något riktigt dyrt”. Nu vet jag naturligtvis att prylar inte gör en lycklig och att… eller vänta lite nu… det där stämmer ju inte riktigt. En del prylar KAN ju faktiskt göra en gladare. Inte alla, men en del. Jag har faktiskt grejer som får mig att börja vissla marseljäsen varje gång jag ser dem. Varje gång jag sätter på mig mina Lundhags-kängor, till exempel, blir jag alldeles varm i bröstet. Jag kan inte heller gå förbi min Nikonkamera utan att lyfta upp den, tänka ”wow” när jag känner hur tung den är och sedan knäppa ett par bilder i luften och bara njuta av ljudet. Helt sjukt egentligen. Och varje gång jag använder min grönsakskniv av japanskt handsmitt kolstål och ekhandtag från Ugglan och Eggen får jag av en liten känsla av ömhet i magen, som när någon pillar en på underarmen (eller får en boll på pungen). Älskar den kniven. Så smutsig, snygg och vass.

Annons

Så, vilka är de speciella prylarna i era liv?

P.S. Eftersom många frågat så kan jag berätta att det det snygga träblocket som brukar ligga under mina supermackor också är från Ugglan och Eggen.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar