Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Det perfekta skämtet

 |  Publicerad 2010-02-10 13:03  |  Lästid: < 1 minut
Som stort humorfan försöker jag hänga med: jag ser med glädje fram emot Louis CK:s nya komediserie Louis på FX (efter underskattade Lucky Louis på HBO). Jag tycker att Bored to death var överskattat, att Jane Lynch och Kristen Wiig är världens två bästa komiska skådespelare, att Andy Bernard i The Office US är den absolut roligaste karaktären och att människorna bakom The Onion kan var de enda som gör sant samtida humor just nu.
Men det enskilda skämt jag skrattat absolut mest åt de senaste åren var inte ett dugg modernt. Det var, tvärtom, fruktansvärt old school.
Så här gick det till: en dag kom Cafés redaktör Oskar Hammarkrantz fram till mig med en liten ihopskrynklad lapp. Han räckte över den och medan jag vecklade ut den sa han, med ett självgott leende på läpparna, 
– Översätt de här orden till engelska och säg dem högt flera gånger efter varandra.
– Varför då?
– Gör det bara.
På lappen stod: Köp. Hav. Stol. Tio.
Har ni hört den förut? Om inte, tyckte ni att den var kul? Är det mig det är fel på eller detta det perfekta skämtet?
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar