Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Det perfekta skämtet

Som stort humorfan försöker jag hänga med: jag ser med glädje fram emot Louis CK:s nya komediserie Louis på FX (efter underskattade Lucky Louis på HBO). Jag tycker att Bored to death var överskattat, att Jane Lynch och Kristen Wiig är världens två bästa komiska skådespelare, att Andy Bernard i The Office US är den absolut roligaste karaktären och att människorna bakom The Onion kan var de enda som gör sant samtida humor just nu.
Men det enskilda skämt jag skrattat absolut mest åt de senaste åren var inte ett dugg modernt.

Annons

Det var, tvärtom, fruktansvärt old school.

Så här gick det till: en dag kom Cafés redaktör Oskar Hammarkrantz fram till mig med en liten ihopskrynklad lapp. Han räckte över den och medan jag vecklade ut den sa han, med ett självgott leende på läpparna, 
– Översätt de här orden till engelska och säg dem högt flera gånger efter varandra.
– Varför då?
– Gör det bara.
På lappen stod: Köp. Hav. Stol. Tio.
Har ni hört den förut? Om inte, tyckte ni att den var kul? Är det mig det är fel på eller detta det perfekta skämtet?
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar