Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Ett kort besök i Köpenhamn

CPH1

CPH2

Om ni undrar varför jag inte bloggade igår så beror det på att jag  besökte Köpenhamn. Det gick som det brukar, man slinker in på en mysig krog för ett par smörrebröd och vaknar sedan 24 timmar senare fortfarande däst, luktande av malt och med lite torkad remouladsås i mungipan.

Annons

Som ni förstår älskar jag Köpenhamn. Det är lätt min nordiska favoritstad. Orsaken till detta är att den är lagom bohemisk. Den har gentrifierats, men lagom mycket. För ett par år sedan blev man ju typ knivhotad av en grisfotsätande Kim Larsen-klon så fort man steg av båten för att sedan omedelbart bli jagad av några kravallsnutar som misstagit en för en husockupant in i ett garage i Vesterbro där Franke stod och försökte ta reda på var haschpengarna är från en man hängande från taket invirad i gladpack. Idag har staden shopping i världsklass, fantastiska restauranger och rekordsnygg befolkning samtidigt som innerstaden består av slitna sekelskifteshus, folk i Acnejeans som sitter på trapporna utanför sina småbutiker och dricker en Tuborg to go.

Gentrification rocks!

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar