Hoppa till innehåll

Ett par saker i punktform

*  Jag kan meddela att min teppanyakidag i går tyvärr gick åt pipsvängen*. Jag hann bara handla två stycken grejer till den perfekta kycklingmiddag jag ska göra till helgen innan jag insåg att jag glömt föra över pengar mellan konton. Det var så jäkla fippligt att fixa det på iPhonen så jag gav upp och … Continued

*  Jag kan meddela att min teppanyakidag i går tyvärr gick åt pipsvängen*. Jag hann bara handla två stycken grejer till den perfekta kycklingmiddag jag ska göra till helgen innan jag insåg att jag glömt föra över pengar mellan konton. Det var så jäkla fippligt att fixa det på iPhonen så jag gav upp och gick hem istället. Dock var de två grejer jag hann köpa SJUKT teppanyaki, ni kommer bli asirriterade, så det är jag ganska så nöjd med.

* Bra nyhet: på ett pressmöte idag om ett projekt om att städa upp på Mount Everest fick jag en lyckosjal av legendariska Wongchu Sherpa. Jag blev lika glad som jag skulle ha blivit om jag 1995 fått en tungkyss av Winona Rider.

* I skrivande stund har ”aye”-sidan på bloggfolkomröstningen fått 39 röster medan ”naye”-sidan fått 17 stycken. Det finns all anledning att återkomma till detta brännheta ämne.

* Igår på tunnelbanan var det en svinfull Ovetyp som högt och ljudligt skällde ut en stackars kvinna för att hon pratade i sin mobil. ”Ringa kan du göra hemma!”, skrek han. ”Pappskalle, sånt där sköter man hemma. Ser du några andra som ringer i tunnelbanana kanske?” Han tittade sig triumferande omkring och det verkade helt ungå honom att uppskattningsvis 70 procent av alla i vagnen stod och grejade med sina iPhones.

* På tal om Ove: Utanför Lund, där min tjej kommer ifrån, finns det en racingbana för radiostyrda bilar. Alltid när man kör förbi där står det en massa medelålders män på en läktaren med kontroller i händerna. De ser alltid helt allvarliga ut, som om de gör något oerhört viktigt. De leker nämligen inte, det är inte kul för dem, det är viktiga grejer och om ni inte förstår det så är ni pappskallar! Alltid när bloggfiguren Ove inte figurerar här eller på Fredrik Backmans blogg, tänker jag att han står just där och utför sitt oerhört viktiga arbete.

* För övrigt ett uttryck som jag alltid önskat att jag kommit på.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.