Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Extramaterial: Aifur

 |  Publicerad 2011-11-18 14:44  |  Lästid: 1 minut

Jag har ju som sagt börjat skriva krogrecensioner åt Metro varje fredag. Vid varje krogbesök tar jag med en kompis eller någon jag rent allmänt vill käka lite middag med och jag tänkte att det kanske skulle kunna bli ett trevligt inslag att varje fredag presentera denna person och ställa ett par frågor om hans eller hennes krogvanor? Okej? Då kör vi:

Veckans gäst: Oskar Hammarkrantz, frilansjournalist och nybakad författare till roliga/praktiska boken Hundra gånger smartare: handbok för moderna män (som jag gjort omslaget till).
Veckans Krog: Aifur – E-types Vikingakrog.

Vad tyckte du om Aifur?
– Jag gillade den ambitiösa inredningen och hade faktiskt ganska höga förhoppningar. Men maten höll inte, helt enkelt. Läget och konceptet andas ju turistfälla, och tyvärr visade det sig stämma.

Favoritkrog i Stockholm?
– Sturehof, Bar Central eller La Neta, beroende på plånboken.

Favoritkorg utomlands?
– Told og snaps i Köpenhamn.

Vad lagar du helst hemma?
– Biff Greta eller choucroute, beroende på humör.

Har du någon kulinarisk guilty pleasure?
– Fiskbullar i hummersås är en burkklassiker som fortfarande funkar.

P.S.: Top Chef-tippningen skjuts till på måndag på grund av att internet latade sig med att lägga ut programmet igår.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2011-11-21 16:12