Hoppa till innehåll

Fitnessfredag: Träningsdagbok vecka 2

Söndag, tisdag, fredag: Löpning 60 minuter Eftersom min träningspartner Kalle varit lite upptagen denna vecka har det inte blivit lika mycket kampsportsträning som jag önskat. Men eftersom jag hade lovat mig själv fyra pass denna vecka så har jag sett det som en chans att återbekanta mig med löpningen. Det var lika underbart som jag … Continued

Söndag, tisdag, fredag: Löpning 60 minuter
Eftersom min träningspartner Kalle varit lite upptagen denna vecka har det inte blivit lika mycket kampsportsträning som jag önskat. Men eftersom jag hade lovat mig själv fyra pass denna vecka så har jag sett det som en chans att återbekanta mig med löpningen. Det var lika underbart som jag mindes det. 

Onsdag: MMA-träning 90 minuter
Under dagens pass gjorde jag ett slags mentalt breakthrough. Först och främst orkade jag hela passet utan att kräkas, sedan tror jag att jag börjat utveckla någon slags vinnarinstinkt också. Så här gick det till: Vi hade en grapplingturnering där vinnarna fick ligga kvar, medan förlorarna ställde sig i en kö för om och om igen utmana dem som vunnit. Eftersom de flesta andra på kursen verkar ha jujitsubakgrund så satte dröjde de inte mer än ett par sekunder innan de lyckats göra en submission på mig. Detta upprepades gång efter gång. Jag hade förlikat mig med mitt öde när jag såg hur Kalle, som inte direkt heller har några tekniska skillz än, vann match efter match. Eftersom han är så stor och stark bröt han helt enkelt upp alla futtiga försök till strypningar och grepp. 
Om han kan så kan väl jag?, tänkte jag. Nästa match skulle jag bara vinna. Och jag skulle använda det som är min enda styrka i det här läget: min kulmage. 

Tyvärr hamnade jag med klassen minsta kille – typ 20 kilo lättare och femton år yngre än mig. Han började genast med sin jiujitsu så jag tänkte ”WTF!” och la mig på honom som en säck potatis. Jag hörde hur han pustade och försökte röra sig där under och när han var helt utpumpad hasade jag mig snabbt upp en centimeter. Proceduren upprepades sedan. Han kämpade, blev utpumpad och jag hasade mig upp en centimeter. Han kämpade, blev utpumpad och jag hasade upp en centimeter. Till slut hade jag tyngdpunkten på ett så jobbigt ställe att han inte hade något val utan klappade ur. Det var inte snyggt, det var inte ärofyllt och jag är säker på att det finns någon slags FN-konvention som förbjuder det jag just hade gjort men jag hade i alla fall vunnit! Det var underbart, trots att det var mot ett barn.
Nästa vecka tycker jag att vi ökar takten lite och kör hela fem träningspass samt blandar i lite mer kettlebellstyrka. Ok? Ok.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.