Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Fredag 08.40 – 13.00

08.40. Omedelbart när jag vaknar känner jag att det här kommer bli en bra dag. Jag har tränat världens hårdaste kampsport två dagar i rad och jag känner mig starkare och friskare än på länge. Jag väger mig och jag har gått ner 1.6 kilo sen förra veckan.
Annons
12.10. Jag håller på att fota ett par tuffa ärr jag har fått på knogarna när jag plötsligt får ett MMS. Det är en bild på min bästa kompis Klas som sitter och ser glad ut med en bäbis i knät. Det tar ett par sekunder innan jag förstår: HAN HAR BLIVIT PAPPA! Jag börjar omedelbart lipa. Vi messar lite om hur det har gått och hur han känner sig och jag lipar och lipar som en liten bitch. När jag messar att jag lipar messar han tillbaka att han lipar också. Det är så fint. 
Jag tänker på de första dagarna med Dixie och då lipar jag ännu mer. Dixie föddes i december 2008. Vi hade med en bland-CD att lyssna på under födseln och precis när hon kom ut spelades No one’s gonna love you med Band of Horses
Jag lyssnar på den och lipar lite till. 
13.10. Jag känner plötsligt att jag vill säga en grej till alla män över 30 som läser den här bloggen och som har en flickvän som vill ha barn, men som själva tvekar: sluta snåla med sperman. Allvarligt, ni kan avla barn resten av era liv, men era flickvänner har begränsat med tid så sätt igång för fan. Vad är ni så rädda för? Vi är ju män för sjutton, på gott och ont har vi byggt den här världen och nu är vi en generation som inte ens vill göra våra kvinnor gravida eftersom “vi vill ut resa först” eller “flytta till en trea” eller “inte känner sig mogna”. Det är ju sorgligt. Så var inte en mes utan skicka omedelbart ett SMS till din tjej där du frågar om hon vill bli mamma till dina barn. Tänk inte ihjäl det här nu. För om du inte är beredd att göra det kanske du ska fundera på att sluta slösa med hennes tid, så att hon kan träffa en riktig man.
13.20. Oskar Hammarkrantz mailar för att berätta att ett bananmuseum är till salu på ebay.
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar