Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Fredagsölen: Jeremiah Weed

Fredagsölen är denna gång ingen öl utan en… jag vad ska man kalla Jeremiah Weed för egentligen? En alkoläsk från sydstaterna som man inte behöver ha tribals, linnebyxor och spraytan för att avnjuta? En färdigblandad 4-procentig whiskeydrink för tweenies? Nej, jag vet faktiskt inte riktigt vad det är, bara att den kommer i två smaker och att det räcker att de skriver namnet med Sons of anarchy-typsnittet för att jag ska vilja provsmaka.

Annons

Plus: Jag börjar med att prova varianten som heter Root brew och blir angenämt överraskad. Det smakar nämligen precis som en alkoholhaltig ginger ale. Fräscht och gott. Bra sommardryck. Min sambo, vinsnobben, tycker till och med att den är ”galet god” – och att hon skulle säga så om en alkoläsk är ungefär lika ovanligt som en… ehh… god alkoläsk.

Minus: Smaken som kallas Sour Mash Brew, däremot, är ingen höjdare. Den smakar avslagen whiskey/fanta i en gammal BOB-saftflaska, drucken på motorhuven till en amazon utanför Råglanna folkets park 1994. Vilket i och för sig inte är det sämsta, men ändå.

Jeremiah Weed finns på systemet och kostar 24.90 för en halvlitersflaska.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar