Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Halvfabrikattipset: Wasa maxitoast

 |  Publicerad 2013-06-03 10:15  |  Lästid: < 1 minut

Överallt på BBQ-ställen i Texas, till och med de allra mest fancy, så får man nästan alltid bara lök, pickles, kanske lite BBQ-sås och supermjuka formbröd (till höger i bild) till köttet. De där bröden är så tillsatspäckade och fabriksgjorda att surdegsbagaren Sebastien Boudet antagligen skulle explodera om han provsmakade ett av dem.  Men trots att även jag gillar att laga min mat från grunden så måste jag erkänna att jag älskar de där bröden. De är perfekta att lägga ett par skivor brisket, lite lök, en picklad cherrypepper och sedan vika på mitten och hugga in i. Mmmmm… e-nummer. Brödet är så mjukt och lent att det är lite som att ta en tugga av ett förbipasserande moln (med kött i). Tyvärr är svenska formbröd alldeles för torra, små och tråkiga för att detta ska funka här – och det är typ omöjligt för hemmabagaren att få den rätta luftiga konsistensen om man inte äger en fabrik – så i min kokbok Texas BBQ så har jag ett recept på ett mer tuggigt surdegsformbröd i stället. Men häromdagen råkade jag köpa med mig Wasabröds Maxitoast hem och fann att om man inte rostade dem – och köper pinfärska – så smakar de nästan exakt som sådana där supermjuka amerikanska formbröd. Och de innehåller inte ens konserveringsmedel! Nu jäklar blir det brisket till helgen!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar