Hoppa till innehåll

Hur kul är matprogrammet?

När man kollar på No reservations eller Historieätarna så är det lätt att glömma att de flesta matprogram tyvärr stinker värre än Gamle Ole. Det betyder inte att jag inte ger de flesta en chans så att jag inte missar något bra – och för att ni inte ska göra detsamma tänkte jag börja recensera … Continued

När man kollar på No reservations eller Historieätarna så är det lätt att glömma att de flesta matprogram tyvärr stinker värre än Gamle Ole. Det betyder inte att jag inte ger de flesta en chans så att jag inte missar något bra – och för att ni inte ska göra detsamma tänkte jag börja recensera mat-tv här på bloggen. Här är veckans batch:

The taste

Upplägg: Fungerar exakt som sångprogrammet The Voice – fyra kända matmentorer provsmakar grejer lagade av såväl Michelinkockar som rena amatörer i ett blindtest och väljer sedan ett lag som de coachar i diverse matlagningstävlingar tills det bara finns en enda kock kvar.

Hur kul är det?: Med tanke på att det bara är de första auditionprogrammen i The Voice och andra sångtävlingar som fortfarande är lysande underhållning – så var de första två avsnitten av The taste chockerande tråkiga. Tänk dig fyra personer som mumlande äter smårätter ur en vit sked i 90 minuter. Exakt så var det. Två av mentorerna är dock de gamla favoriterna Nigella Lawson och Anthony Bourdain så jag ger det ett program till. Men bara ett.

Rachael vs Guy

Upplägg: Den ostälskade tv-kocken Rachael Ray och den flamesskjortebärande skräpmatsgurun Guy Fieri coachar avdankade kändisar i matlagningstävling någonstans mellan Top Chef, The Surreal life och Hoa-hoas tv-shopreklam för superslicern.

Hur kul är det?: Det är lite, lite kul att se före detta barnstjärnan Aaron Carter kämpa med en ranchdressing i första programmet men sedan går det väldigt snabbt utför. Man vill ju se duktiga kockar i matlagningsprogram, inte kulinariska idioter. Och nu när säsong 5 av Southland närmar sig KAN jag faktiskt inte se Lou Diamond Philips springa omkring och vara gubbspexig – det tar det hårda ut hans snutkaraktär. Så nej, det Rachael vs Guy steker jag snabbare än en steak minute.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.