Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Jag är James Stewart

Stewart

De senaste sex dygnen har jag legat nerbäddad i en vidrig sommarförkylning. Febrig och bitter har jag suttit isolerad med en pläd över benen bakom nerdragna persienner medan årets härligaste värmebölja pågått utomhus.

Annons

Jag känner mig som James Stewart i target=”_blank”>Fönstret mot gården. Och precis som honom har jag börjat spionera på min omgivning – men istället för att flukta på min bakgård, där händer det ju fan inget, så tjuvkollar jag på er via de bilder ni lägger upp på Twitter och Facebook.

Först kollade jag för att få tiden att gå. Nu kan jag inte slita mig. Hela min värld har krympt ihop till en dataskärm. Jag vet så mycket om er. För mycket kanske.

Till exempel: Jag kallar honom Mr Lonely Heart. Han lägger upp mobilbilder på sina fötter när han ligger solande på badhanddukar, berghällar och i brassestolar. Han dricker drinkar med färska örter och har en dyr klocka. Men på varje bild är han ensam.

Eller han jag kallar Mr Vuxendiabetes. Allt han handlar om njutning i hans Facebookstatus. Han har precis lagt en bit guldentrecote på grillen och har öppnat dagens första öl, en iskall Sierra Madre Summervine. Klockan är halv nio på morgonen.

Eller Mr OCD. Han är helt tyst i sociala medier, förutom när det är fotboll på tv. Då gör han å andra sidan 600 uppdateringar under 90 minuter. ”Mååååååål”, skriver han när någon gör ett mål. ”Hur fan kunde han missa det!”, när någon missar. Är han ett geni… eller bara galen?

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar