Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Jag behöver en ny hobby

 |  Publicerad 2012-07-05 10:55  |  Lästid: 2 minuter

I nya numret av GQ finns en mycket bra intervju med Nick Offerman som spelar Ron Swanson i Parks and recreation. Förutom att han verkar vara oerhört sympatisk och kul (och på en av bilderna har rakat sitt könshår i form av den amerikanska örnen) så pratar han också om vikten av att ha hobbies. Så här säger han bland annat:

”One of my tips is get a hobby, and part of that section is talking about putting your phone down and doing something with your hands, so that at the end of two hours you have a tangible result to your time. You’ve still been distracting yourself, by knitting or cooking or playing music, but you’ve created something instead of played Words with Friends for two hours. Of course smartphones are brilliant inventions, but the nefarious thing about Twitter and other social media is that it starts to fill all the gaps in your day.”

Eftersom jag är en stor vän av hobbien så slog det där stycket an hos mig. Jag insåg att jag behövde skaffa mig en ny hobby (nästan alla mina gamla har ju blivit till mitt jobb). Jag har funderat ett tag på vad denna nya hobby skulle kunna vara och nu tänker jag: Flugfiske? Är inte flugfiske en typisk hobby? Det finns mycket att lära och köpa, det har höga estetiska kvaliteter och man får ha en hatt med handgjorda flugor i. Det är också svårt och långtråkigt, man kommer ut i naturen och sedan nätet uppfanns så är det totalt onödigt också. Precis som en riktig hobby ska vara. Jo, flugfiske får det nog bli.

Nu är bara frågan: hur går jag tillväga. Någon som har några erfarenheter på detta område?

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-07-05 10:56