Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Jag har skrivkramp

 |  Publicerad 2010-11-19 11:09  |  Lästid: 2 minuter

Om ni undrar varför jag bara har haft bloggposter med väldigt lite text de senaste dagarna så beror det på att jag har haft en fruktansvärd skrivkramp. Och då menar jag inte skrivkramp som i att jag inte kan komma på något att skriva, utan skrivkramp, bokstavligen. Varje gång jag för händerna mot tangentbordet låser sig min axlar och händerna formas till två förvridna klor.

Orsaken till detta är att jag tränade styrketräning med min kompis Kalle häromdagen och nu har jag en helt bizarr träningsvärk i hela överkroppen. Jag får be om hjälp när jag ska sätta på mig kläder, jag pustar högt när jag lyfter kaffekoppen och om jag tappar något på golvet så är jag tvungen att gå bort till en vägg, luta mig mot den och sedan trippa iväg med fötterna med överkroppen hålls helt rak. När jag kommit ner lägger jag mig på golvet, rullar bort till grejen, tar den och rullar sedan tillbaka till väggen igen och kämpar mig upp.

Det här kanske inte hade varit så farligt, om det inte vore för att jag i går, när jag handlade på ICA, tappade mitt VISA-kort på marken…

Trots att jag har en fruktansvärd träningsvärk, så är det ändå bara min fjärde värsta någonsin. Här är topp tre:

3. Efter min första mara
När man springer löjligt långt är det inte nödvändigtvis träningsvärk man får, mer förslitningsskador. Det betyder dock inte att man inte har ont, i flera dagar efter mitt första maraton kändes benen som om jag släpade omkring på två blöta stubbar. Inte skönt.

2. Efter mitt första styrketräningspass
Första gången jag över huvudtaget höll i ett par hantlar tog jag ut mig så mycket att jag låg hela natten och gnydde som en sjösjuk smålänning i Vilhelm Moberg-roman. Till slut var jag tvungen att ringa min dåvarande roomie Per Nunstedt som genast kom hem med en tub Treo Comp och lite retliga kommentarer.

1. Efter första MMA-passet
Mitt livs absolut värsta träningsvärk fick jag efter mitt första MMA-pass. Orsaken till detta är att man vid brottning använder muskelgrupper som är bortglömda av resten av den moderna världen. I flera dagar efteråt kunde jag inte utföra de enklaste av sysslor. Min träningskompis Klas berättade till och med att han hade sådan fruktansvärd träningsvärk i höftpartiet att han inte ens kunde krysta när han gick på toaletten. I flera dagar var han tvungen att sätta sig och sedan visslande sitta och vänta på att tyngdlagen skulle göra jobbet.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar