Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Jag svarar på två frågor

 |  Publicerad 2011-05-05 11:44  |  Lästid: < 1 minuter

Jesper undrar: I sommar tänkte jag ha en grillfest för cirka 30 personer. Problemet är: vad fan grillar man till så många? Hade ju varit roligt att köra något annat än ett par grisnackar. Festen kommer att vara ”öppet hus” så ätandet lär bli utspritt på ett par timmar. Till min hjälp har jag en klotgrill med möjlighet till grillning på indirekt värme… Så kom igen och ge mig några tips!

Jag svarar: Rökgrilla pulled pork. Det är enkelt, billigt och idiotsäkert – så länge du inte låter grillen bli för varm (använd ugnstermometer) så kan köttet stå en timme hit eller dit utan att bli för torr. Här hittar du ett asbra recept. Servera i värmda tortillas med smulad fetaost, koriander/silverlökhack, inlagd rödlök samt den här goda, och enkla, tomatillo/avokadosalsan

Joel undrar: Har du några tips på fler romaner i stil med Winter’s bone som utspelar sig i eller omkring Appalacherna?

Jag svarar: Har du inte läst Winter's Bone-författaren Daniel Woodrells andra böcker så rekommenderar jag dem så klart. Särskilt Death of sweet mister och Tomato Red verkligen älskar jag. Andra författare som jag tror man kan säga verkar inom samma genre är Tawni O'Dell, Denis Johnson (i alla fall Nobody move), Barry Gifford (som skrev förlagan till Wild at Heart) och Joe R Lansdales extremt underhållande, men lite kioskdeckaraktiga, romaner om Hap Collins och Leonard Pine.

Någon som undrar något annat?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:53