Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Just nu i Granger, Texas

Jag inser att det får mig att låta som om jag är en 10-årig pojke och året är 1952 men min absoluta favoritfilmgenre är vilda västerns. Jag älskar cowboyfilmer. De senaste åren har det gjorts en del riktigt bra, som 3.10 to Yuma, Appaloosa och The Assassination of Jesse James. Men frågan är om inte den film som börjar spelas in idag i den lilla staden Granger i Texas kommer bli det nya årtusendets hittills bästa western.
Annons
Bröderna Coen gör nämligen en remake på John Waynefilmen True Grit från 1969, om en tonårsflicka som tar hjälp av en försupen sheriff (med ögonlapp) för att hämnas mordet på sina föräldrar. Och lyssna på det här: Jeff Bridges spelar sheriffen!
I min bok kan det knappt bli bättre.
Granger, Texas.
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar