Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Låt mig recensera din blogg

 |  Publicerad 2010-03-03 12:45  |  Lästid: < 1 minut
Jag arbetade som filmrecensent på Expressen förut. Men jag slutade av två anledningar: jag tröttnade på att se Saw- och Hosteluppföljare – vem fan gillar sånt? – samt att jag aldrig kände mig bekväm med att recensera svenska filmer. 
För samtidigt som jag visste att jag gjorde nån stackars entusiast ledsen så är ju de allra flesta svenska filmer så fruktansvärt värdelösa att man inte med gott samvete kan hitta något positivt med dem. 
Nu vet jag att ni tror att ni vet exakt hur kass svensk film är efter att ha sett typ ett par Beckfilmer, Tre Solar och Göta Kanal 3 – men ni har ingen aning. Dessa är ju nämligen de BRA filmerna. De som fick en publik. 
Som recensent tvingades man se ALLA svenska filmer, även de putslustiga komedier med 20 betalande besökare som alltid hette något i stil med Soda eller Bacon eller de extremt långsamma videodokumentärer någon proggubbe gjort om sin mormor eller de folkhögskoledramer om hur jobbigt det är att vara ung tjej idag och där det ALLTID är med en scen där drömkillen sitter och spelar saxofon i ett fönsterbleck i Köpenhamn.
Med detta sagt kan jag ändå bli lite sugen på att recensera lite ibland. Så jag tänkte: Låt mig recensera just din blogg.
Jag lovar att vara snäll och läsa hela, från början till slut samt göra ett försök till analys, sätta den i ett kulturellt sammanhang och erbjuda både uppmuntran och förslag på förbättringar.
Vad säger ni? Det skulle väl kunna va kul? Lämna länken bland kommentarerna så väljer jag ut en.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar