Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Lisbeth och mackorna

 |  Publicerad 2011-12-28 10:20  |  Lästid: < 1 minut
På juldagen var jag traditionsenligt på bio och såg David Finchers version av The girl with the dragon tattoo. Den var självklart mycket bra. Det var bara en scen som jag fann, som man säger, lite “overklig”. Det var den då Mikael och Lisbeth käkar ett par frukostmackor och man klart och tydligt ser hur de har lagt gurkskivorna UNDER osten. Alltså: macka, smör, gurka och sist ost. Inte: macka, smör, ost och sist gurka. Såg ni det? Så gör väl INGEN i Sverige, inte ens samhällsomstörtande, lesbiska datagother? Det måste väl ha varit någon slags fuckup från scenografiavdelningen? De visste uppenbarligen att vi svenskar käkar våra limpmackor med bara en skiva bröd, men blev lite förvirrade när det var dags att bre dem.

– Here are the sandwiches for the breakfast scene Mr Fincher.

– Good. And you’re really sure about the placement of the cucumber?

– Yes. I’m positive. You can’t have them under the butter and on top of the cheese there is a risk they would slide off. This way the cheese secures them on the limpmacka.

Jag tyckte även att jag såg Mikael och Lisbeth äta lingonsylt (!) på rostad macka, men detta är jag inte helt hundra på så det får vänta till DVD-versionen för att undersökas.

Och, just det, god fortsättning och allt det.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar