Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Mexlagarskolan #12

Varje helg är det mexlagarskola här på bloggen, det vet ni väl? Idag är det i alla fall dags för en otroligt smarrig efterätt – glass med en slags mexikansk kolasås som kallas Cajeta eller Dulce De Leche. Trots att den tar lite tid att göra och ser ganska tjusig ut så är detta vad jag brukar kalla ett idiotsäkert recept, du behöver alltså vara bra korkad om du ska misslyckas.


Rostad kokosglass med mango och Dulce De Leche

Du behöver: Vaniljglass, färsk mango, kokosflingor, en burk sötad kondenserad mjölk, hammare och spik.
Så gör du: Ta konservburken med kondenserad mjölk och slå två små hål i burkens ovansida med hammaren och spiken.

Annons

Detta är för att burken inte ska explodera som en delikat handgranat i ansiktet på dig. Sätt den i en kastrull och fyll på vatten så att det är några centimeter kvar till toppen. Koka upp vattnet och låt sjuda i mellan tre och fyra timmar, beroende på hur seg du vill ha kolasåsen. Ta ut burken, låt svalna en stund och häll över i en skål och vispa ihop. Rosta kokosflingorna. Ta lite glass och rulla ihop till en snöboll som du sedan rullar i den rostade kokosen. Servera färsk mango till. 

OBS! Fungerar bara med kondenserad mjölk som är sweetened.
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar