Hoppa till innehåll

Mexlagarskolan # 3

Söndag och mexlagarskolan igen. Idag har jag tänkt på alla mina bakfulla bloggläsare och presenterar den ultimata bakisbrunchen: Breakfast burritos och bananpannkakor. Kanske lite mer amerikanskt än mexikanskt, men vem bryr sig? Hemgjord chilisås Ingredienser: fyra tomater, fyra torkade New Mexicochilis, en lök, 6 klyftor vitlök, kycklingbuljong, koriander och salt. Gör så här: Dela löken … Continued

Söndag och mexlagarskolan igen. Idag har jag tänkt på alla mina bakfulla bloggläsare och presenterar den ultimata bakisbrunchen: Breakfast burritos och bananpannkakor. Kanske lite mer amerikanskt än mexikanskt, men vem bryr sig?

Hemgjord chilisås

Ingredienser: fyra tomater, fyra torkade New Mexicochilis, en lök, 6 klyftor vitlök, kycklingbuljong, koriander och salt.
Gör så här: Dela löken och tomater i kvartar och koka tillsammans med vitlöken och den urkärnade, torkade chilipepparn i så mycket kycklingbuljong att det precis täcker i ungefär 15 minuter. Låt svalna. Mixa sedan allt tillsammans med koriandern och passera genom en sil så att skalen och kärnorna försvinner.

Breakfast burritos
Ingredienser: Stora tortillas, ägg, mjölk, bacon, potatis, och Krafts cheddarost.

Gör så här: Stek bacon och potatis knaprigt. Gör scrambled eggs – slå samman ett par ägg med lite mjölk, salta och peppra och stek sedan i smör under konstant omrörning på låg värme. När ni är färdiga med allt lägger ni potatisen, äggen, krafts färdigförpackade cheddarost (trashy, men gott här) och baconet i mitten på ett stort tortillabröd och viker det till en burrito: kortsidan, långsidan, kortsidan sen långsidan. Get it? Sätt in i ugnen tills brödet ser crunchy ut, en 10 minuter.
Servera med den hemgjorda chilisåsen och creme fraiche. Och fuska nu inte med köpt chilisås, det är den hemgjord touchen som gör hela skillnaden. Hittar ni ingen torkad röd chili, funkar det med färsk.

Bananpannkakor
Ingredienser: 2 ½ dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, ½ tsk salt, 1 msk socker, 1 tsk vaniljsocker, 2 ½ dl mjölk, 2 msk smält smör + smör till stekning, 1 ägg, bananer.

Gör så här: Blanda de torra ingredienserna, vispa i mjölken sen smöret och sist ägget. Stek i valfri storlek och lägg på bananskivor. Vänd dem när de börjar bubbla. 
Servera med lönnsirap och, om du är extra bakis, lite vaniljglass.

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.