Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Mitt liv som könsförrädare #1

 |  Publicerad 2009-11-13 09:05  |  Lästid: 2 minuter
Ibland när jag skriver till tjejtidningar händer det att jag avslöjar hemligheter om oss män, som jag vet att jag inte borde (men jag behövde pengarna). Därför tänkte jag att det inte är mer än rätt att jag gör en Dag Klackenberg och börjar agera dubbelagent och avslöjar för er vad jag avslöjat för dem om oss.
Saker män bara säger, och saker som faktiskt är sant
 
Killar är ganska enkla att förstå. Till skillnad från kvinnor har vi, till exempel, inga komplicerade nät av lögner att ta till när en kamrat skaffat en ny frisyr. Är den snygg, då säger vi det, och är den ful, ja då skrattar vi bara gott. Det finns dock undantag. 
Om du säger: ”Håller du det så här fint hemma nu när jag är bortrest då?”
Och vi säger: ”Absolut.”
Är det i regel: En lögn. 
För det första: Absolut, givetvis, och självklart är ord vi använder när det INTE är så absolut, givetvis eller självklart att göra som ni säger. Vi vill bara inte att ni ska misstänka något, så därför tar vi i lite. Gärna med en käck Rickard Sjöbergaktig ton i rösten. För det andra: Är du typen som behöver ha det välstädat även när du är bortrest, ja då ökar risken dramatiskt att din pojkvän stökar ner lite som en upprorisk, men ganska sorglig, handling.
Om du säger: ”Kommer du städa tills jag kommer hem då?”
Och vi säger: ”Ja.”
Är det i regel: Sant. 
Ett enkelt och tydligt ja eller nej är svårare att krångla sig ur än några andra ord på marknaden. Så vi städar. 
Om du säger: ”Måste du gå ut ikväll?.”
Och vi säger: ”Men jag ska bara ta EN öl.”

Är det i regel: En lögn. 
Ingen normalt funtad kille tar EN öl. Säger din pojkvän att han bara ska ta EN öl, betyder det snarare att han ska ta tre öl, men inte supa skallen av sig. Så räkna att han är borta runt två timmar.


Om du säger: ”Jag hatar killar som är otrogna.”
Och vi säger: ”Älskling. Jag skulle ALDRIG kunna vara otrogen mot dig.”
Är det i regel: En lögn.
Överkompensation är aldrig bra. Har han till på köpet ena handen på din axel, tittar dig djupt in i ögonen och klipper med ögonfransarna är det nog läge att börja smygläsa hans sms och rent allmänt börja bete dig som en galen kärring. Ingen kan lova trohet livet ut. Gör han det så här lättvindigt visar bara att han har lätt att snickesnacka.
Om du säger: ”Jag hatar killar som är otrogna.”
Och vi säger: ”Mmm.”
Är det i regel: Sant.
De flesta killar är faktiskt inte otrogna. Så om inga misstänkt aktivitet registreras finns det heller ingen anledning att bli misstänksam.
Om du säger: ”Usch och fy för porrfilm.”
Och vi säger: ”Ja, jag kan inte fatta hur någon kan bli upphetsad av sånt skit.”
Är det i regel: En lögn.

Visst, vi VILL inte bli upphetsade av porr, tjejerna är så tacky och killarna liknar ju ens lokala bankman, men samtidigt finns det nånting i oss som går djupare än smak, hippness och politiskt korrekthet. Det kallas: vår natur. Jag ber så mycket om ursäkt för den.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar