Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Chez Cramby

Mitt liv som könsförrädare #2

 |  Publicerad 2009-11-17 22:54  |  Lästid: 2 minuter

I artikeln Irriterande raggtyper och deras lumpna, lumpna tricks som jag skrev till Cosmopolitan avslöjade jag hur tjejerna kan identifiera de olika manliga raggtyper det finns där ute – och hur man kan hantera dem. 

Jag ber så mycket om ursäkt om jag, som Pick-upartisten skulle sagt, ”sabbat nåns game”.

Så här skrev jag till exempel om raggtypen Esteten:
Killarna som var för klumpiga för idrott, för korkade för att plugga, men ändå ville ligga sökte sig i plugget till de estetiska ämnena. Och ränderna går aldrig ur på esteten: vare sig han är skådis, musiker eller poet så försöker han casha in på samma sak: passionen. Nej, jag menar PASSIONEN! Esteten gör nämligen inget med moderation. Röker han, ja då är det filterlösa Gauloise som gäller. Äter han, då slukar han maten med händerna. Han heter heller inte nåt vanligt som Lindvall eller Kvarnström, nä han döper om sig efter det fransk ordet för rovfågel. Och när han älskar, ja då kommer esteten äntligen till sin rätt, han sätter upp dig på en piedestal, skriver illa rimmade dikter om hur varje kvinnas kropp är ett tempel och propsar på att ni ska älska som djur i timtal i nån dammig vindskupa i Maraiskvarateren. Fastän du helst vill ut och shoppa.
Därför ska du undvika honom: Därför att han är lite tillgjord.
Så känner du igen honom: Esteten kan synas med gitarr på fest, ibland utan, men han sjunger alltid i stämmor. Han pratar högt, gärna om Victor Jara – trots att han inte riktigt vet vem det är – och han tycker att själv att han är som snyggast precis innan han däckar. Han bär gärna vinrött och har kort hals.
Typisk raggreplik: ”Jag dricker inte EN flaska vin. Jag dricker TIO!”
Vill du även läsa om Pick-upartisten, alfahannen, ironikern, den ”fine” killen och The sneaky fucker så hittar du dem här.
Dela på Facebook
Tweeta