Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Nätbutiktipset: Lagrito’s

För bara några år sedan var det nästan bara jag, El Taco truck-Nikola och en massa 55-åriga män i fransjacka och Kexchokladshorts som var intresserade av riktig texmexmat och BBQ och sådana grejer. Nu känns det som om kärleken till dessa underbara kök har börjat sprida sig. Kul tycker jag! More love! Senaste exemplet på detta är Lagrito’s – en svensk nätbutik som säljer handgjorda chilisåser och senap och sånt. Nu har jag visserligen inte smakat på deras grejer än men bara deras sjukt snygga burkar och kuliga texter gör dem värda att kolla in. “Inget mög, bara kvalité”. Kunde inte sagt det bättre själv.

Annons

Jag är också lite nyfiken på deras alrökta chipotle samt de lite större alrökpinnarna till smokern. Gillar att de använder just al. I USA används ju träslag som hickory och mesquite egentligen bara för att det råkar växa i närheten (och smakar gott) – så det kan ju vi i Sverige också göra. Frukt- och träd som ger nötter brukar fungera bra.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar