Hoppa till innehåll

På tal om pizza

Kommer ni ihåg Hönökakapizzan? Det var en av de rätter som våra föräldrar försökte lura i oss istället för snabbmatsvarianterna – som att man fick pannbiff istället för hamburgare, torkad frukt istället för vingummin och sådana grejer. Hönökakapizzan bestod, som namnet antyder, av Hönökaka istället för pizzabotten, tomatpuré, stekt köttfärs och sedan riven, smält hushållsost … Continued

Kommer ni ihåg Hönökakapizzan? Det var en av de rätter som våra föräldrar försökte lura i oss istället för snabbmatsvarianterna – som att man fick pannbiff istället för hamburgare, torkad frukt istället för vingummin och sådana grejer. Hönökakapizzan bestod, som namnet antyder, av Hönökaka istället för pizzabotten, tomatpuré, stekt köttfärs och sedan riven, smält hushållsost över. Jag minns att kanten på Hönökakan brukade krulla sig av ugnsvärmen och mitten bli nästan genomskinlig av fettet från köttfärsen. Det var inte sådär jättegott.

Sist jag åt Hönökakapizza var kanske runt 1996 när jag var på middag hos konungareportern Johan T Lindwall. Jo, det är sant. Nu i dessa teppanyakitider så känns det oerhört oskyldigt, och nästan lite gulligt, att någon skulle kunna tänka sig att laga Hönökakapizza på en middagsbjudning, men så var det.

När åt ni Hönökakapizza sist?

Jonas Cramby är författare och skribent i Café. Han har gett ut kokböckerna Texmex från grunden, Texas BBQ, Mackor, !Taco loco!, Japansk grillning och Korean BBQ samt guideboken Tokyo för foodisar. Böckerna har getts ut i flera länder över hela världen.

Email: crambyjonas@gmail.com

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.