Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

På tal om pizza

Kommer ni ihåg Hönökakapizzan? Det var en av de rätter som våra föräldrar försökte lura i oss istället för snabbmatsvarianterna – som att man fick pannbiff istället för hamburgare, torkad frukt istället för vingummin och sådana grejer. Hönökakapizzan bestod, som namnet antyder, av Hönökaka istället för pizzabotten, tomatpuré, stekt köttfärs och sedan riven, smält hushållsost över. Jag minns att kanten på Hönökakan brukade krulla sig av ugnsvärmen och mitten bli nästan genomskinlig av fettet från köttfärsen. Det var inte sådär jättegott.

Annons

Sist jag åt Hönökakapizza var kanske runt 1996 när jag var på middag hos konungareportern Johan T Lindwall. Jo, det är sant. Nu i dessa teppanyakitider så känns det oerhört oskyldigt, och nästan lite gulligt, att någon skulle kunna tänka sig att laga Hönökakapizza på en middagsbjudning, men så var det.

När åt ni Hönökakapizza sist?

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar