Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Precis så vill jag kunna dansa

 |  Publicerad 2012-10-16 12:06  |  Lästid: 2 minuter

Just nu lyssnar jag väldigt mycket på en Spotifyspellista med Tejanomusik som jag fått av en läsare (tack Antti!). Jag gillar inte bara spellistan för att den passar så himla bra att äta tacos till utan också för att det är perfekt musik om man vill lära sig dansa. Och nu pratar jag givetvis varken om styrdans eller en sådan sorts uttrycksfull jazzbalett som alltid tårar upp Mia Michaels i SYTYCD. Nej, jag pratar om en sorts dans som jag varit besatt av sedan barnsben och som jag fortfarande drömmer om att en dag behärska.

Jag pratar om Full-gubbe-på-Västerås-big-meet-parkeringen-dansen.

Kan ni se det framför er: Ni är på en motorträff någonstans på svenska landsbygden och det har börjat bli dags att dra sig hemåt. Medan ni huttrande rör er mot bilen märker ni hur lugnt allt plötsligt blivit. En tunn dimslöja har sänkt sig över parkeringen, folk rör sig tyst i tälten och det enda som hörs är morgonens första fågelsång och, någonstans längre bort, musik ur en sprucken bilradio. När ni närmar er ljudet ser ni hur en ensam man i 55-årsåldern vägrar att ge upp partyt. Han har boots, jeans och bar överkropp men med t-shirten nerstoppad och hängande från byxlinningen över grenen. Han står brevid en buskörd Impala −64 och har en ljummen bira i handen. När han märker att ni tittar på honom tippar han respekfullt på ölen åt ert håll och liksom sänker sig sedan ner och börjar dansa. Långsamt, och med benen brett isär, vaggar han fram och tillbaka på platsen. Han ser ut att torka sig på ryggen med osynlig handduk och bootsen gnider han liksom ner i marken som om han stampar ut en pytteliten gräsbrand i slowmotion och snart får han feeling och börjar flaxa med benen fram och tillbaka, klappa i takt och göra jazzhands. Han är alldeles lycklig och det är perfekt ögonblick i världen.

Kan ni se det framför er? Precis så vill jag kunna dansa.

Relaterade länkar:
* Anttis Borderline-spellista.
* Min texmex-spellista.
* Motörheads Phil ”Philty Animal” Taylor gör Full-gubbe-på-Västerås-big-meet-parkeringen-dansen (det är han till vänster som körar).

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:48