Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Referensburgare uppstekt

Till helgen tänkte jag äntligen avsluta min bloggserie där jag lagar mig igenom Heston Blumenthals kokbok In search of perfection – och samtidig påbörja min nya följetong: Den vilda jakten på Cramburgaren. Den sista rätten i Hestons bok är nämligen stjärnkockens perfekta Hamburgare, en så kallad Blumenburger, och jag tänkte att det måste vara ett ganska så jäkla bra utgångsläge till det som kommer bli min egen signaturburgare – kanske den godaste världen smakat. För att min flickvän, och smakdomare, skulle ha något att jämföra med stekte jag idag upp en ganska vanlig vardagsburgare: ICA-nötfärs blandat med ett paket finhackad bacon, Svarta Saraost, Max-bröd, isad isbergsallad, tomater, silverlök och ketchup.

Annons

Min flickväns kommentar: Helt okej vardagsburgare. Kanske lite för kompakt kött och småtråkigt bröd. Men den var välkryddad och jag gillade verkligen den krispiga isbergsalladen. Den var fräsch. Jag ger den tre feta ankor av fem möjliga.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar