Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Slumpmässigt, pinsamt minne

 |  Publicerad 2010-10-06 10:35  |  Lästid: < 1 minut

Jag står på en pizzeria och väntar på min lunchbeställning. Som vanligt är det smockfullt och jag måste vara lite bakfull för jag biter på naglarna som för att lugna ner mig själv. Jag biter loss en perfekt månskära av långfingernageln som jag sedan långsamt och i andra tankar pressar ihop mellan tummen och pekfingret. När den antagit formen av en cirkel släpper jag på trycket och, vips, så flyger nagelbiten i väg över rummet. Shitshitshit. I mild panik ser jag mig omkring för att försäkra mig om att ingen såg vad som just hände. Jag scannar rummet men hittar ingen nagel när pizzabagaren ropar ut mitt nummer. Jag går mot kassan och ser hur en man med ett glas mjölk i händerna tittar ner i glaset med en förundrad min. Han kisar och sänker ögonbrynen och för glaset närmare ansiktet och plötsligt, när  han ser vad det är som flyter på ytspänningen, skriker han till i äckel och avsky.

Jag vänder mig om, går därifrån, lämnar pizzan.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar